Bylinný čaj - Krušina jelšová /kôra/ (60g)
Krušina olšová - Rhamnus frangula
Uvádzané účinky boli všeobecne známe v minulosti.
Používal sa najmä pri zapečení alebo zápche, bolestivom vyprázdňovaní stolice v dlhších intervaloch a zlyhaní drastických preháňadiel, pri pečeňových a slezinových ťažkostiach. Má schopnosť účinne vyčistiť vnútorné orgány, zosilňuje peristaltiku hrubého čreva, uvoľňuje tráviaci trakt, čistí a zrieďuje krv, zlepšuje látkovú premenu. Vhodná aj pri žlčníkových chorobách.
Vo väčších dávkach jedovatá.
Príprava: 1 polievkovú lyžicu kôry namočíme večer do 1/4 L vody. Ráno uvedieme do varu a necháme prikryté vychladnúť. Precedíme a pijeme na lačno polovicu ráno a večer.
Zloženie: Krušina jelšová (kôra)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.